Hvid stork

Den hvide Stork lever om vinteren i Afrika og bygger rede på hustage i Europa om sommeren. Storken lægger 3 æg i et kuld.

Den hvide stork er en af Danmarks største fugle med et vingefang på 2 meter. De er monogame og danner fra 3-4 års alderen par for livet.

Storken flyver langt for at undgå kulden. I august/september flyver de fra Europa til det tropiske Afrika. Fra Danmark til Sydafrika er der en afstand på op til 10.000 km. For at spare på energien på disse lange flyveture bruger de opadgående termiske vinde til at føre dem op. De må derfor bevæge sig over landområder, hvor de termiske vinde opstår. Derfor ses mange storke krydse Middelhavet ved Gibraltarstrædet, da det er den korteste vej over havet til Afrika.