Søbjørne

Sydafrikanske Søbjørne. 
Søbjørne lever i harem, hvor hannen forsvarer sit territorium og sine hun­ner mod rivaler. En stærk han kan have op til 40 hunner. I Jyllands Park Zoo har vi ikke plads til så mange, men hos os kan du møde Bubber, hans to unge hunner, Helena og Guela, og vores gamle hun, Bob. Både Helena og Guela ankom til Jyllands Park Zoo fra tyske zoologiske haver i 2008. Vores unge hun, Bølle er flyttet til Augsburg Zoo, hvor hun trives og har det godt.

Søbjørne hanner er nemme at kende. De udvikler en manke og kan veje op til 360 kg. Hunner derimod vejer kun op til omkring 80 kg.

Man kan nemt komme til forveksle søbjørne med søløver. Begge hører til øresælerne, som har små syn­lige ører, men søbjørnene hører til pelssælerne, som har en tykkere pels. De Sydafrikanske søbjørne er dog tættere beslægtet med søløverne end pelssælerne.

De spiser fisk 6-7 kg dagligt.

Søbjørnene bliver 25-30 år i fangenskab.

Kl. 11:30 og 15:30 kan du se et show med vores Sydafrikanske søbjørne.