Serval


Navnet serval betyder lille hjorte-kat og hentyder til dens lange slanke krop med et lille hoved og lange ben. På Afrikas savanne jager servalen i det høje græs, hvor den bruger sine store ører til at lytte efter små gnavere, fugle og små hovdyr.

Blandt kattene har servalen de længste ben i forhold til dens størrelse. Når den jager, kan den springe op til 3 meter lodret op og snuppe en fugl. En serval spiser årligt ca. 4000 gnavere, 260 slanger og 130 fugle foruden en ukendt mængde insekter.

Se video med Serval
Se video med Serval