Sneuglen

Sneugler lever omkring Arktis i åbne landskaber og går sjældent ind i skovområder.

Når det bliver forår på tundraen, laver hunnen en fordybning i jorden, hvor æggene lægges. Mens hunnen rug­er og har unger, må hannen sørge for, at de får føde nok, så det er hans pligt at skaffe føde til dem. De lever af små pattedyr og fugle.

Hunnen er let at kende fra hannen, fordi hun har brug for kamuflage, når hun skal ligge på æggene. Derfor har hun sorte pletter mens han er helt hvid. Desuden er hunnen en anelse større end hannen.

Sneugler er monogame. Det vil sige, at de danner par, og dette ofte for livet.