Struds

Den afrikanske struds er verdens største fugl, som kan veje op mod 160 kg. Ligesom andre strudsefugle kan den afrikanske struds ikke flyve, men de er formidable løbere og kan spurte op til 70 km/t. De stærke ben fungere tilmed som et farligt våben. Et spark fra en struds kan dræbe!

Afrikanske strudse lever i flokke. Alfahannen varetager flokken og parrer sig med flokkens alfahun, men kan også parre sig med andre hunner i flokken. Desuden kan andre omvandrende hanner parre sig med hunner i flokken. Flokkens æg lægges i samme rede, som alfahannen og alfahunnen ruger på. Alfahunnens æg bliver dog placeret centralt i reden, som er det sikreste sted for æggene.

Vidste du at et strudseæg vejer omtrent det samme som 24 hønseæg?

Se video med struds